OtherPapers.com - Other Term Papers and Free Essays
Search

Destep Model (dutch)

Essay by   •  July 1, 2011  •  Essay  •  277 Words (2 Pages)  •  2,484 Views

Essay Preview: Destep Model (dutch)

Report this essay
Page 1 of 2

DESTEP is een afkorting voor demografische, economische, sociaal/culturele, technologische, ecologische en politiek/juridische factoren. Hiermee kan een beeld verkregen worden van de (macro) omgeving waarin een organisatie actief zich begeeft. Inzicht in de externe omgeving van een organisatie is van belang om effectief gebruik te maken van de kansen en bedreigingen waar je als organisatie mee geconfronteerd wordt. Afstemmen van de bevindingen van DESTEP.

D-E-S-T-E-P

Demografisch

Demografische factoren zijn kenmerken van de bevolking

Economisch

Economische factoren zijn kenmerken die de economie beschrijven

Sociaal-cultureel

Sociaal-culturele factoren zijn kenmerken van de cultuur en leefgewoonten

Technologisch

Technologische factoren zijn kenmerken van de ontwikkeling

Ecologisch

Ecologische factoren zijn kenmerken van de fysieke omgeving

Politiek-juridisch

Politiek-juridische factoren zijn kenmerken van overheidsbeslissingen

Uitvoering van de DESTEP-analyse

Voor elke factor geldt eerst dat de uitgangspositie onderzocht moet worden. Beschrijf de huidige situatie uitvoerig en maak op basis hiervan een voorspelling voor de toekomst. Door te beschrijven waarvan in het verleden is uitgegaan en hiertegenover de veranderingen en huidige ontwikkelingen te zetten kunnen er in een later stadium van het marketingplan strategische opties ontwikkeld worden. Zodoende geeft de DESTEP antwoord op de vraag hoe een organisatie effectief in kan spelen op haar omgeving. Denk bij elke factor aan verschillende zaken die invloed uitoefenen op de organisatie en ga hiernaar gericht opzoek! Een veelgemaakte fout bij het analyseren van de omgeving is het beschrijven van niet relevante factoren. Er is zeer veel informatie te vinden om tot een goede DESTEP analyse te komen. Niet alle gevonden informatie is van invloed op het marketingplan. Gebruik daarom alleen relevantie informatie dat betrekking heeft op de organisatie en/of het centrale probleem van het marketingplan. Eindig met een opsomming van concrete kenmerken.

...

...

Download as:   txt (2 Kb)   pdf (51.5 Kb)   docx (9.2 Kb)  
Continue for 1 more page »
Only available on OtherPapers.com
Citation Generator

(2011, 07). Destep Model (dutch). OtherPapers.com. Retrieved 07, 2011, from https://www.otherpapers.com/essay/Destep-Model-dutch/5976.html

"Destep Model (dutch)" OtherPapers.com. 07 2011. 2011. 07 2011 <https://www.otherpapers.com/essay/Destep-Model-dutch/5976.html>.

"Destep Model (dutch)." OtherPapers.com. OtherPapers.com, 07 2011. Web. 07 2011. <https://www.otherpapers.com/essay/Destep-Model-dutch/5976.html>.

"Destep Model (dutch)." OtherPapers.com. 07, 2011. Accessed 07, 2011. https://www.otherpapers.com/essay/Destep-Model-dutch/5976.html.