OtherPapers.com - Other Term Papers and Free Essays
Search

Genetische Modificatie

Essay by   •  March 17, 2012  •  Essay  •  1,198 Words (5 Pages)  •  1,239 Views

Essay Preview: Genetische Modificatie

Report this essay
Page 1 of 5

MVO

1.12

a.

1. Het is gevaarlijk om genetisch gemodificeerde producten te kweken omdat de functie van gen vorming maar gedeeltelijk begrepen wordt.

2. In het lab zijn deze producten nog te controleren, maar zodra je ze buiten het lab gaat planten bestaat er een grote kans dat zij hun nieuwe eigenschappen doorgeven aan de 'buren' . Dit is nadelig voor de boeren die willen planten zonder hulp van de genetische gemodificeerde krop productie. Bovendien , als er iets mis gaat is het moeilijk om in te grijpen.

3. Men maakt er een propaganda van dat genetisch gemodificeerde zaden een betere kwaliteit hebben, terwijl de kwaliteit niet hoger is dan dat van normale zaden. Hierdoor worden de boeren gedwongen deze zaden te kopen voor een hele hoge prijs en zijn de boeren afhankelijk van de krop giganten

4. Er zijn 2 verschillende karakteristieken van deze kroppen. De krop die immuun is tegen insecten die schadelijk zijn , of de krop die gif afgeeft. Het gevolg hiervan is dat niet alleen andere onschuldige dieren doodgaan , maar ook andere cruciale veld gewassen gaan dood. Ook kunnen deze dieren immuun worden waardoor er in het vervolg nog sterkere bestrijdingsmiddelen moeten worden gebruikt.

5. De natuur wordt aangetast doordat landschappen zo groot als voetbalvelden worden gekapt om plaats te maken genetisch gemodificeerde gewassen. Tegelijkertijd worden bij het planten van deze gewassen de grond en het water vergiftigd.

6. Genetische modificatie zou wereld honger moeten voorkomen. Hier is echter geen sprake van als je bedenkt dat er eigenlijk nu al genoeg eten is voor iedereen. Het enige probleem is dat dit eten uit veel landen op een oneerlijke manier of niet wordt gedistribueerd.

7. Genetisch gemodificeerde gewassen worden verwerkt in voedsel voor dier en mens. Maar weet men wel hoe schadelijk dit kan zijn voor mens en dier ? (antwoord: NEE ).

Achtergrond informatie

Argument 1: Er is nog steeds te weinig bekend over genen en DNA, waardoor de manipulatie is nog steeds een "trial and error 'proces (zie het hoofdstuk over DNA en genen). Een groot probleem is de vraag hoe het DNA stuk kan worden gebracht in de kern van de doelcel. Soms zijn virussen worden gebruikt als een "gen veerboot" - een potentieel gevaarlijke methode. Een andere methode is een zeer fijne naald en een zeer kalme hand van de wetenschapper te manipuleren! De derde poging, de 'gene gun "moet kleine deeltjes goud bedekt met DNA die direct geschoten in de kern. Probeer uw voordeur te openen met een bazooka en je zult een idee hoe nauwkeurig deze methode is te krijgen - soms de cellen zijn volledig vernietigd! Een variatie van deze brute force methode houdt in magnetische deeltjes op de "kanonskogels". Dit maakt het identificeren van de cellen die deze procedure overleefd gemakkelijk. Handig, niet?

http://translate.google.nl/translate?hl=nl&langpair=en%7Cnl&u=http://apple2.org.za/gswv/me/Boris/Genetech/Genetechintro.html

Op dit moment zijn er zeer weinig beperkingen nog op gebieden zoals nanotechnologie, biotechnologie, synthetische biologie, klonen en genetische modificatie. Over de hele wereld, zijn wetenschappers koortsachtig het combineren van verschillende soorten dieren bij elkaar, het toevoegen van plantengenen aan bepaalde dieren, en zelfs het menselijk DNA in planten en dieren. Het leven zoals wij het kennen is letterlijk het veranderen, en het is zeer moeilijk te zeggen wat de toekomst gaat uitzien als al dit zo doorgaat. http://translate.google.nl/translate?hl=nl&langpair=en%7Cnl&u=http://theintelhub.com/2011/06/27/genetic-modification-gone-wild-10-signs-that-our-world-may-be-destined-to-resemble-a-really-bad-science-fiction-movie/

Argument 2: Despite the fact that the genes being transferred occur naturally in other species, there are unknown consequences to altering the natural state of an organism through foreign gene expression. After all, such alterations can change the organism's metabolism, growth rate, and/or response to external environmental factors. These consequences influence not only the GMO itself, but also the natural environment in which that organism is allowed to proliferate. Potential health risks to humans include the possibility of exposure to new allergens in genetically modified foods, as well as the transfer of antibiotic-resistant genes to gut flora

...

...

Download as:   txt (8.5 Kb)   pdf (116.3 Kb)   docx (12.5 Kb)  
Continue for 4 more pages »
Only available on OtherPapers.com
Citation Generator

(2012, 03). Genetische Modificatie. OtherPapers.com. Retrieved 03, 2012, from https://www.otherpapers.com/essay/Genetische-Modificatie/24263.html

"Genetische Modificatie" OtherPapers.com. 03 2012. 2012. 03 2012 <https://www.otherpapers.com/essay/Genetische-Modificatie/24263.html>.

"Genetische Modificatie." OtherPapers.com. OtherPapers.com, 03 2012. Web. 03 2012. <https://www.otherpapers.com/essay/Genetische-Modificatie/24263.html>.

"Genetische Modificatie." OtherPapers.com. 03, 2012. Accessed 03, 2012. https://www.otherpapers.com/essay/Genetische-Modificatie/24263.html.