OtherPapers.com - Other Term Papers and Free Essays
Search

Diamond Case Study

Term Papers Diamond Case Study and over other 25,000+ free term papers, essays and research papers examples are available on the website!

Autor:   •  September 2, 2011  •  2,301 Words (10 Pages)  •  1,866 Views

Page 1 of 10

Organizational Behavior

A DIMOND PERSONALITY

1) What factors do you think attributed to Suraj bhai's success? Was he merely ``in

the right place at the right time'', or are there characteristics about him that

contribute to his success?

Answer:

Following factors have contributed to success of Suraj Bhai.

Self Belief : These is established perception ❖ about the attitude object. What you

believe to be true.

❖ Intention to learn : Surajbhai has intention to keep on learning. This was the

biggest factor in his success. He worked hard for receiving his Diamond & Diamond

grading certification from Gemological Institute. He also learned English Language to

overcome communication hurdles.

❖ Hard working : He had determination to work hard.

❖ Clarity in goal : Suraj Bhai's goal was very clear.

❖ Ready to take risk : Inorder to excel in any field, it is very much important to take

calculated risk. Suraj Bhai had the guts to take risk.

❖ Will to win : Suraj Bhai was very determined towards his goal. He had strong self

belief and commitment to win.

❖ Motivation and resourcefull : Suraj Bhai had a lot of self motivation. Motivation

refers to forces within a person that affect the direction, intensity and persistency of

voluntary behavior. Suraj Bhai was very resorcefull.

2. How do you believe Suraj bhai would score on the Big Five dimensions of

personality (extroversion, agreeableness, conscientiousness, emotional stability,

openness to experience)? Which ones would he score high on? Which ones might he

score low on?

Answer:

Suraj Bhai would score highest on the openness to experience

Emotional stability.

3. Do you believe that Suraj bhai is high or low on core selfevaluations? On what

information did you base your decision?

Answer:

I believe that Surajbhai is high on core selfevaluation. Hi is a definitely

A diamond personality.

4. What information about Suraj bhai suggests that he has a proactive personality?

Answer:

The information Suraj bhai suggests that he has a one who is procative is a go getter,

they are not procrastinators, and will reach out to make things happen and get things

done.

BULLYING BOSSES

1) Of the three types of organizational justice, which one does workplace bullying

most closely resemble?

Answer:

Work place bullying most closely resembles interactional justice which is the degree

to which an individual is treated with dignity, concern and respect.

2) What aspects of motivation might workplace bullying reduce? For example, are

there likely to be effects on an employee's self-efficacy? If so, what might those

effects be?

Answer:

Quite simply, workplace bullying will dampen your motivation to even get out of bed

and get yourself to work.

Depending on what specific type of bullying it is, you also may not feel like:

* speaking up, sharing ideas, and basically attracting attention

* the quantity of work you do could be affected (if the type of bullying is the "go

buy me something- or else" type)

* the quality of your work may be lowered. When you are bullied, your self esteem

takes a big blow- you feel miserable, and un-selfmotivated.

3) If you were a victim of workplace bullying, what steps would you take to try to

reduce its occurrence? What strategies would be most effective? What strategies

might be ineffective? What would you do if one of your colleagues was a victim of an

abusive supervisor?

Answer:

1) Keep a written record of what happened, what was said, who was there and who

witnessed the incident. For every occasion.

2)Get support from colleagues, if possible.

3)Get support from Union representatives, if possible.

4)Get outside support, if possible, legal, medical, etc.

5)Take all your evidence to your supervisor. If nothing happens, or if the supervisor is

part of the bullying, then go higher. If nothing happens then keep going higher.

Management, police, local media for publicity, lawyers etc.

4) What factors do you believe contribute to workplace bullying? Are bullies a

product of the situation, or are they flawed personalities? What situations and what

personality factors might contribute to the presence of bullies?

Answer:

* a weak manager who is afraid of his employees and so

...

Download as:   txt (14.7 Kb)   pdf (228.1 Kb)   docx (17.1 Kb)  
Continue for 9 more pages »