OtherPapers.com - Other Term Papers and Free Essays
Search

Simulation Question Answers

Essay by   •  July 21, 2011  •  Essay  •  674 Words (3 Pages)  •  2,068 Views

Essay Preview: Simulation Question Answers

Report this essay
Page 1 of 3

Operations Management, 10e (Heizer/Render)

Module F Simulation

1) Simulation has numerous applications in modern business, but few of these are in the area of operations.

Answer: FALSE

Diff: 1

Topic: What is simulation?

Objective: no LO

2) All forms of simulation are based on probability or chance.

Answer: FALSE

Diff: 1

Topic: What is simulation?

Objective: no LO

3) The idea behind simulation is threefold: (1) to imitate a real-world situation mathematically, (2) then to study its properties and operating characteristics, and (3) finally to draw conclusions and make action decisions based on the results of the simulation.

Answer: TRUE

Diff: 1

Topic: What is simulation?

Objective: no LO

4) Simulation is usually capable of producing a more appropriate answer to a complex problem than can be obtained from a mathematical model.

Answer: TRUE

Diff: 2

Topic: What is simulation?

Objective: no LO

5) Virtually all large-scale simulations take place on computers, but small simulations can be conducted by hand.

Answer: TRUE

Diff: 1

Topic: What is simulation?

AACSB: Use of IT

Objective: no LO

6) One effective use of simulation is to study problems for which the mathematical models of operations management are not realistic enough.

Answer: TRUE

Diff: 2

Topic: Advantages and disadvantages of simulation

Objective: LO-Module F-1

7) Simulation allows managers to test the effects of major policy decisions on real-life systems without disturbing the real system.

Answer: TRUE

Diff: 2

Topic: Advantages and disadvantages of simulation

Objective: LO-Module F-1

8) Simulation provides optimal solutions to problems.

Answer: FALSE

Diff: 2

Topic: Advantages and disadvantages of simulation

Objective: LO-Module F-1

9) Like mathematical and analytical models, simulation is restricted to using the standard probability distributions.

Answer: FALSE

Diff: 2

Topic: Advantages and disadvantages of simulation

Objective: LO-Module F-1

10) Simulation models are inexpensive to design and use.

Answer: FALSE

Diff: 2

Topic: Advantages and disadvantages of simulation

Objective: LO-Module F-1

11) Simulation models, because they are based on the generation of random numbers, fail to give the same solution in repeated use to any particular problem.

Answer: TRUE

Diff: 2

Topic: Advantages and disadvantages of simulation

...

...

Download as:   txt (4.8 Kb)   pdf (84.4 Kb)   docx (10.7 Kb)  
Continue for 2 more pages »
Only available on OtherPapers.com
Citation Generator

(2011, 07). Simulation Question Answers. OtherPapers.com. Retrieved 07, 2011, from https://www.otherpapers.com/essay/Simulation-Question-Answers/7623.html

"Simulation Question Answers" OtherPapers.com. 07 2011. 2011. 07 2011 <https://www.otherpapers.com/essay/Simulation-Question-Answers/7623.html>.

"Simulation Question Answers." OtherPapers.com. OtherPapers.com, 07 2011. Web. 07 2011. <https://www.otherpapers.com/essay/Simulation-Question-Answers/7623.html>.

"Simulation Question Answers." OtherPapers.com. 07, 2011. Accessed 07, 2011. https://www.otherpapers.com/essay/Simulation-Question-Answers/7623.html.